Berenice Abbott. Retrats de la modernitat

Exposició a Barcelona. Sala Fundación MAPFRE Casa Garriga Nogués

Temporary

Avantguardista i audaç, la fotògrafa nord-americana Berenice Abbott va actuar de pont entre els cercles culturals de París i de Nova York en les dècades del 1920 i del 1930. Els seus retrats d’artistes i intel·lectuals parisencs i la seva visió de les transformacions de la ciutat de Nova York constitueixen un retrat excepcional de la modernitat del segle XX.

Useful information

Data de començament:
End date: :
Location: :

Diputació, 250. 08007 Barcelona

 Consulta els nostres horaris d'obertura.

L’exposició ha estat produïda per Fundación MAPFRE i comissariada per Estrella de Diego, catedràtica d’Art Contemporani de la Universidad Complutense de Madrid i membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Per portar-la a terme, hem comptat amb fons procedents d’algunes de les col·leccions nord-americanes més importants: The New York Public Library, The George Eastman Museum (Rochester, Nova York), The Howard Greenberg Gallery (Nova York), The International Center of Photography (Nova York), The MIT Museum (Cambridge, Massachusetts) i The Museum of the City of New York.

L’interès que desperta l’obra d’Abbott va més enllà de l’àmbit fotogràfic i arriba, també, a la gran pantalla. Amb motiu de l’exposició, col·laborem amb la Filmoteca de Catalunya i programem dos passis del documental Berenice Abbott: A View of the 20th Century, realitzat per Kay Weaver i Martha Wheelock el 1992. Una Berenice Abbott entranyable, ja amb més de 90 anys, ens acompanya en un recorregut excepcional per la seva obra i que, durant 56 minuts, ens ofereix una visió extraordinària del segle XX. Els passis tindran lloc els dies 20 de febrer i 1 de març. No et perdis aquest document visual que recull la modernitat d’aquesta artista, pionera i innovadora.

Vine. Gaudeix. Comparteix #expoBereniceAbbott

Berenice Abbott. Retrats de la modernitat

Berenice Abbott
West Street, 1932
International Center of Photography Purchase, with funds provided by the National Endowment for the Arts and the Lois and Bruce Zenkel Purchase Fund, 1983 (388.1983)
© Getty Images/Berenice Abbott

Theme:
Art
Activity :
Exhibitions