Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

CREACIONS: COM EM VEUS? EXPERIMENTEM AMB EL RETRAT! (Visita-taller)

Qui van ser Pablo Picasso i Francis Picabia? En què s’assemblen les seves obres i en què es diferencien? Per què són figures destacades de la història de l’art?

Durant la visita, els més joves faran un passeig pels estils d’aquests creadors, autèntics revolucionaris de l’art. Els temes que els interessaven, les formes representades i els diferents materials de les seves obres s’aniran descobrint a mesura que s’avanci per l’exposició. L’educador posarà una atenció especial en el gènere del retrat i s’hi treballarà a partir de les formes cubistes de Picasso, de la imaginació de Picabia —que identificava persones amb objectes— i de les expressions dels personatges.

A continuació, a l’espai taller, buscarem els ingredients per elaborar un retrat original a partir de l’observat durant el recorregut. Només caldrà tenir una mica de creativitat i ganes de divertir-se! En petits grups, crearem un retrat conjunt amb materials fàcils de fer servir que permetran l’aprenentatge a través de l’experimentació i del joc. Creativitat sense límits!

Durada: 2 hores

Horari: Dimarts i dijous de 10:00h a 12:00h

Dates:  16, 18, 23, 25 i 30 d’octubre; 6, 8, 13, 15, 20, 27, 29 de novembre; 4, 11, 13, 18 i 20 de desembre; 8 i 10 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

CREACIONS: EL MÓN A TRAVÉS DE PICASSO I PICABIA (Visita dinamitzada)

Qui van ser Pablo Picasso i Francis Picabia? Van arribar a conèixer-se i a treballar junts? En què s’assemblen les seves obres i en què es diferencien?

A través d’una selecció de peces, proposem una visita en la qual els escolars observaran els elements que caracteritzen les obres dels nostres protagonistes. Entre d’altres, coneixerem les formes geomètriques presents en el cubisme, els materials utilitzats en el moviment Dadà —com les cordes, les robes o els diaris—, el tractament de l’objecte i com aquest arriba a convertir-se en un retrat segons la mirada de Picabia.

El retrat està present al llarg de tota l'exposició i això ho aprofitarem per buscar les expressions dels personatges que apareixen i fixar-nos en les formes que el constitueixen. Amb el cos representarem les expressions dels protagonistes d’algunes obres i, entre tots, imaginarem i inventarem les històries que hi ha al darrere dels retrats seleccionats.

Durada: 1,5 hores

Horari: Dimecres de 12:00h a 13:30h

Dates:  17, 24 i 31 d’octubre; 7, 14, 21 i 28 de novembre; 5, 12 i 19 de desembre; 9 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Infantil i Primària permeten la reserva de dos grups alhora.

El preu per aula per a les visites taller és de 30 euros i per a les visites dinamitzades és de 25 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).