Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Infantil (3 a 6 anys) i primer i segon de primària

Tocar el color. La renovació del pastel

CREACIONS: A traços amb el pastel (Visita-taller)

Saps com es pinta un pastel? Quants colors es poden utilitzar? Podem pintar a l'aire lliure? Quin material necessitem?

Proposem una activitat per conèixer diferents expressions artístiques i descobrir la tècnica del pastel i als principals artistes que la van utilitzar des del segle XVIII fins a la modernitat.

Després d'un recorregut per les sales, utilitzarem les mans per crear la nostra pròpia composició de pastel de forma intuïtiva. Treballarem amb els colors, amb les formes, amb la llum i les seves ombres per convertir-nos en veritables artistes.

Durada: 2 hores

Horari: Dimarts i dijous de 10:00 h a 12:00 h

Dates: 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 i 31 d'octubre; 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 de novembre; 3, 5, 10, 12, 17 i 19 de desembre.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Tocar el color. La renovació del pastel

CREACIONS: Pastís de sucre o pastel de pintura? (Visita dinamitzada)

El pastel… Porta sucre? És de colors? Es pot menjar? I els pastelistes, qui són? Com pintaven?

Us convidem a una visita per les obres més representatives de l’exposició fetes al pastel. Mitjançant el treball en equip i la contemplació directa i activa de les obres d’art, descobrireu els artistes, la tècnica del pastel i els corrents artístics. Però, sobretot, aprendreu a analitzar les imatges, a comprendre el llenguatge de l’art i a gaudir de la visita a una exposició.

A través de les obres originals, la visita dinamitzada permetrà, als estudiants, conèixer el procés de creació d’una exposició i educar en la sensibilitat de la història de l’art. Aprendran a mirar una obra i expressar les sensacions i percepcions que desperta.

L’educadora, basant-se en diferents recursos didàctics, facilitarà una experiència agradable amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de visita a futurs centres d’exposicions.

Durada: 1,5 hores

Horari: Dimecres de 12:00 h a 13:30 h

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Infantil i Primària permeten la reserva de dos grups alhora.

El preu per aula per a les visites taller i dinamitzades és de 30 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).