Secundària i batxillerat

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Secundària i batxillerat Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Secundària i batxillerat


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

PERCEPCIONS: DESXIFRANT PICASSO-PICABIA (Visita-taller)

Descriure, reflexionar, analitzar i crear són algunes de les accions que els joves visitants faran durant el seu recorregut per la Sala Fundació MAPFRE Casa Garriga Nogués, que reuneix, per primera vegada, l’obra de Pablo Picasso i Francis Picabia.

El diàleg artístic que s’estableix entre els dos creadors ens portarà a fer un viatge per l’evolució de les avantguardes: l’aparició del cubisme, el sorgiment del moviment Dadà, l’originalitat del maquinisme —identificació objecte-persona convertit en retrat—, etc. Durant el recorregut, els alumnes faran diferents activitats que els proporcionaran pistes i informació per desenvolupar l’activitat en el taller: la comparació i descripció formal de les obres, l’anàlisi sobre colors, textures i formes, i la interpretació d’algunes peces.

A l’espai taller posarem en comú tot el que hem observat, coneixerem els artistes que els envoltaven i farem un debat sobre algunes obres potenciant el sentit crític, la percepció i l’opinió personal.

Durada: 2 hores

Horari: Dimarts i dijous de 12:00h a 14:00h

Dates:  16, 18, 23, 25 i 30 d’octubre; 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27, 29 de novembre; 4, 11, 13, 18 i 20 de desembre; 8 i 10 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

PERCEPCIONS: PICASSO I PICABIA, L'ART DEL SEGLE XX (Visita dinamitzada)

Tots hem sentit parlar de Pablo Picasso, però qui va ser Francis Picabia? Les vides de tots dos artistes es van entrellaçar en diverses ocasions, va influir aquesta trobada en les seves respectives formes d’expressió?

L’exposició ens mostra la trajectòria vital i creativa d’aquests dos grans artistes, i amb ella podem tenir una visió global de els diferents avantaguardes del segle XX. Les seves obres ens portaran a comprendre la voluntat de tots dos de trencar amb l’establert.

Durant el recorregut, els alumnes faran activitats en petits grups que els proporcionaran pistes i informació sobre qui van ser Picasso i Picabia i com van contribuir a la revolució de la història de l’art. A través d’una selecció d’obres, es desenvoluparan activitats que convidaran a descobrir en quin context històric van desenvolupar les seves creacions, quins van ser els artistes que els envoltaven i quins són els aspectes destacats de les seves biografies que van influir en el seu art.

Durada: 1,5 hores

Horari: Divendres de 12:00h a 13:30h

Dates:  19 i 26 d’octubre; 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre; 7, 14 i 21 de desembre; 11 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Secundària i Batxillerat estan pensades per a un sol grup alhora.

El preu per aula per a les visites taller és de 30 euros i per a les visites dinamitzades és de 25 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).