Secundària i batxillerat

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Secundària i batxillerat Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Secundària i batxillerat

Tocar el color. La renovació del pastel

PERCEPCIONS: El Pastís: Reivindicació i conquesta (Visita-taller)

La tècnica del pastel ha intentat ocupar al llarg de la història de l'art una posició dins de l'anomenada jerarquia de les tècniques. Durant el segle XIX, el pastel va obtenir un merescut reconeixement gràcies a les seves propietats específiques, entre d'altres, l'intens color i la qualitat de mat. Coneixes algun artista que l'hagi utilitzat? Has pintat alguna vegada al pastel? Reconeixeries alguna obra realitzada amb aquesta tècnica?

A la sala d'exposicions realitzarem un recorregut pels diferents moviments artístics que van utilitzar aquest material i coneixerem als principals artistes que van apostar per aquesta tècnica, com ara Mary Cassat, Berthe Morisot, Eugène Boudin, Claude Monet, Odilon Redon, Edgar Degas, Joan Miró, Pablo Picasso, Pierre Auguste Renoir o María Blanchard. Finalitzarem la visita per sales comprovant de quina manera el pastel es va aplicar als llenguatges més innovadors.

Una vegada en el taller, els alumnes i les alumnes reflexionaran sobre el paper de la dona al llarg de la història de l'art i crearan en grup una composició al pastel sobre les diferents visions que podem tenir de la dona actual.

Durada: 2 hores

Horari: Dimarts i dijous de 12:00 h a 14:00 h

Dates: 3, 8,10,15,17, 22, 24, 29 i 31 d'octubre; 5, 7, 12,14, 19, 21, 26, 28 de novembre; 3, 5,10,12,17 i 19 de desembre.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Tocar el color. La renovació del pastel

PERCEPCIONS: La conquesta del color (Visita dinamitzada)

Al llarg de la història de l’art, el pastel va ser considerada una tècnica a mig camí entre el dibuix i la pintura, així com una tècnica associada a les dones. Durant el segle XIX, va conquerir un merescut reconeixement gràcies a les seves qualitats específiques, entre d’altres, l’intens color i la seva nitidesa.

A través de la visita dinamitzada, us convidem a descobrir els diferents moviments artístics i els principals artistes que van apostar per aquesta tècnica com: Mary Cassat, Berthe Morisot, Eugène Boudin, Claude Monet, Odilon Redon, Edgar Degas, Joan Miró, Pablo Picasso, Pierre Auguste Renoir o María Blanchard.

L’activitat proposa, a l’alumnat, fer un recorregut participatiu per les sales. Mitjançant el treball en equip i la contemplació directa de les obres d’art, els participants descobriran els artistes, la tècnica del pastel i els seus corrents culturals. Però, sobretot, aprendran a analitzar les imatges, a entendre el llenguatge visual i a crear un gust i una opinió estètica pròpia.

L’educadora, basant-se en diferents recursos didàctics, facilitarà una experiència agradable amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de visita a futurs centres d’exposicions.

Durada: 1,5 hores

Horari: Divendres de 12:00 h a 13:30 h

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Secundària i Batxillerat estan pensades per a un sol grup alhora.

El preu per aula per a les visites taller i dinamitzades és de 30 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).