Tercer, quart, cinquè i sisè de primària

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Tercer, quart, cinquè i sisè de primària Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Tercer, quart, cinquè i sisè de primària

Tocar el color. La renovació del pastel

CONNEXIONS: L'altra cara del pastel (Visita-taller)

Al llarg de la història s'han desenvolupat nombroses tècniques artístiques, però les coneixem totes? En la visita taller descobrirem la importància que va anar adquirint el pastel des del segle XVIII fins a la modernitat i les seves principals qualitats. És el mateix un pastel que una pintura a l'oli? Es pot realitzar un retrat o un paisatge en pastel? Quantes tonalitats podem utilitzar? Quins artistes coneguts van apostar per aquesta tècnica?

Després d'un recorregut per les principals obres de l'exposició, passarem al taller on treballarem en grup la tècnica del pastel sobre la silueta urbana de la ciutat de Barcelona.

Durada: 2 hores

Horari: Dimecres i divendres de 10:00 h a 12:00 h

Dates: 9, 11, 16, 18, 23, 25 i 30 d'octubre; 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de novembre; 4, 11, 13, 18 i 20 de desembre.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Tocar el color. La renovació del pastel

CONNEXIONS: Els colors del pastel (Visita dinamitzada)

Coneixes la tècnica del pastel? Qui van anar els artistes pastelistes? És el mateix un pastel que una pintura a l’oli?

L’exposició Tocar el color. la renovació del pastel acosta, a l’alumnat, el renaixement d’una tècnica que, des del segle XVIII, va anar evolucionant fins a convertir-se en un art de ple dret i conquistar la seva autonomia enfront d’altres tècniques artístiques, com la pintura a l’oli.

La visita dinamitzada consisteix en un recorregut participatiu per una selecció d’obres a través de les explicacions de l’educadora, del treball en equip i de la contemplació directa i activa de les obres d’art. Els participants descobriran artistes com: Mary Cassat, Berthe Morisot, Eugène Boudin, Claude Monet, Odilon Redon, Edgar Degas, Joan Miró, Pablo Picasso, Pierre Auguste Renoir o María Blanchard, així com les característiques de la tècnica i els moviments artístics.

L’experiència permetrà, als estudiants, conèixer el procés de creació d’una exposició, el llenguatge estètic i a educar el gust en la sensibilitat cap a la història de l’art. Aprendran a mirar una obra i a expressar les sensacions i percepcions que desperta.

L’educadora, basant-se en diferents recursos didàctics, facilitarà una experiència agradable amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de visita a futurs centres d’exposicions.

Durada: 1,5 hores

Horari: Dimecres de 12:00 h a 13:30 h

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Infantil i Primària permeten la reserva de dos grups alhora.

El preu per aula per a les visites taller i dinamitzades és de 30 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).