Tercer, quart, cinquè i sisè de primària

Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Tercer, quart, cinquè i sisè de primària Activitats a exposicions actuals per a grups educatius: Tercer, quart, cinquè i sisè de primària


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

CONNEXIONS: RETRATAR-TE! (Visita taller)

Al llarg de la seva vida, Pablo Picasso i Francis Picabia es van conèixer i van tenir amistats en comú, et sembla que l’obra d’un va influir en les creacions de l’altre?

La visita per la sala Fundació MAPFRE Casa Garriga Nogués donarà resposta a aquesta i moltes altres preguntes. A partir d’una selecció d’obres s’iniciarà un viatge a través de les diferents etapes dels nostres protagonistes i coneixerem altres artistes que van treballar amb ells i van influir en la seva manera d’entendre l’art. Davant de les obres farem activitats en petits grups per buscar les diferències entre estils i potenciarem el debat per descriure les creacions com a autèntics especialistes en art.

Especialment, durant el recorregut ens fixarem com els artistes van evolucionar amb el retrat i descobrirem noves possibilitats més enllà d’aquest gènere, ja sigui sota una perspectiva realista o a través de la tècnica fotogràfica. A l’espai taller, continuarem endinsant-nos en el retrat i intentarem veure el món amb altres formes i colors gràcies a diferents materials que ens donaran idees per fer una obra amb el nostre estil propi. Artistes… preparats?

Durada: 2 hores

Horari: Dimecres i divendres de 10:00h a 12:00h

Dates:  17, 19, 24, 26 i 31 d’octubre; 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de novembre; 5, 7, 12, 14, 19 i 21 de desembre; 9 i 11 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


Picasso - Picabia. La pintura en qüestió

CONNEXIONS: EL MÓN A TRAVÉS DE PICASSO I PICABIA (Visita dinamitzada)

Qui van ser Pablo Picasso i Francis Picabia? Van arribar a conèixer-se i a treballar junts? En què s’assemblen les seves obres i en què es diferencien?

A través d’una selecció de peces, proposem una visita en la qual els escolars observaran alguns dels elements que caracteritzen les obres dels nostres protagonistes. Entre d’altres, coneixerem les formes geomètriques presents en el cubisme, els materials utilitzats en el moviment Dadà —les cordes, les robes o els diaris—, el tractament de l’objecte i com aquest arriba a convertir-se en un retrat segons la mirada de Picabia.

El retrat està present al llarg de tota l’exposició i això ho aprofitarem per buscar les expressions dels personatges que apareixen i fixar-nos en les formes que el constitueixen. Amb el cos representarem les expressions dels protagonistes d’algunes obres i, entre tots, imaginarem i inventarem les històries que hi ha al darrere dels retrats seleccionats.

Durada: 1,5 hores

Horari: Dimecres de 12:00h a 13:30h

Dates:  17, 24 i 31 d’octubre; 7, 14, 21 i 28 de novembre; 5, 12 i 19 de desembre; 9 de gener.

Lloc: sala Fundació MAPFRE Garriga Nogués (Barcelona). Diputació, 250. 08007 Barcelona


IMPORTANT:

Les activitats per a Infantil i Primària permeten la reserva de dos grups alhora.

El preu per aula per a les visites taller és de 30 euros i per a les visites dinamitzades és de 25 euros (amb un aforament màxim de 30 alumnes en tots dos casos).