Bill Brandt

Del 09/10/2020 al 24/01/2021

Aprenent a l’estudi de Man Ray i influït en els seus orígens per artistes com Brassaï, André Kertész o Eugène Atget, Bill Brandt (Hamburg, 1904 – Londres, 1983), un dels fundadors de la fotografia moderna, concep el llenguatge fotogràfic com un poderós mitjà de contemplació i comprensió de la realitat, però sempre des d’una primacia de les consideracions estètiques sobre les documentals. Publicades a la premsa o a llibres, algunes de les seves fotografies es van convertir, ràpidament, en peces icòniques, indispensables per a entendre la societat anglesa de mitjans de segle.

La seva obra també expressa una permanent atracció per allò estrany, per allò que causa tanta atracció com estranyesa i provoca dessassossec. La seva estètica s’apropa així al concepte de “el sinistre”, entès com quelcom oposat a la idea del familiar, de l’habitual. Aquest element actuarà com a línia argumental d’una producció professional i artística que, en un principi, sembla erràtica i dispersa.

La seva obra tardana mostra una faceta més experimental, una recerca de la innovació a través del retall i l’enquadrament, present sobretot a les imatges de nus.

Bill-Brandt
Bill Brandt: Cuckmere River, 1963. Colección privada.© Cortesía Bill Brandt Archive y Edwynn Houk Gallery

Entrades

Informació